Forever In Love **Forever In Love**: .....Saidan dan Qonitatun....

Monday, 10 December 2012

.....Saidan dan Qonitatun....



Assalammualaikum..
(=^_^=)v

yaloha...memey sangat penat sangat kepala otak ni...tapi usaha jugak nak online...entah kenapa...maybe sebab hati suruh update blog..haha...

ni nak citer sikit..semalam vina pergi macam ceramahlah...tentang rumahtangga...tajuknya Mahligai Kasih..memang best sangat penceramah dia pun sangat best...kalau boleh memang vina nak share content ceramah tu dengan korang..but vina x boleh nak bagi sekali gus!! sebabnya bukan x nak..tapi x larat den nak menaip semua sekali.haha...vina pun ada kelas lagi petang ni...so...vina beri sikit2 la eh??

semua content ni sesuai sangat untuk kita2 yang single ni..cewah..i mean x kahwin lagi la..so...korang boleh la bersedia dengan lebih awal...

ok...sekarang vina bagi muqadimah dia dulu ye..ehem3..

first..ofcoz bila kita nak ada hubungan yang special ni...kita kena atau lebih sesuai dikatakan WAJIB untuk memahami antara satu sama lain..tetapi sememangnya untuk memahami ni sangat laaaaa...susah...sebab ada orang yang suka pendam...ada yang terlampau jujur sampai menyakitkan hati...hish kalau nak senaraikan semua perangai manusia ni memang x cukup la satu post..haha..

so for today...vina just bagi sikit dulu mengenai lelaki dan perempuan...iaitu  sikap asas lelaki dan wanita yang kita WAJIB tahu yee..

LELAKI KETUA (SAIDAN)
  1. suka jadi ketua
  2. suka kawal
  3. suka dipuji hebat
  4. panas baran
  5. suka lawan
KEPERLUAN LELAKI
  1. ingin di hormati
  2. ingin rasa di perlukan
  3. ingin dipenuhi
WANITA TAAT (QONITATUN)
  1. suka taat
  2. suka sembang
  3. suka dibelai
  4. suka dipuji lawa
  5. empati
  6. suka lawa
KEPERLUAN WANITA
  1. ingin dibelai
  2. komunikasi jujur
  3. komitmen bina keluarga
ok...sahabat2 yang diRahmati Allah sekalian..untuk post kali ni..vina bagi yang ini dulu..next post InsyaAllah vina akan terangkan dengan lebih lanjut tentang point2 yang telah vina berikan di atas =)
sekian...Asslammualaikum =)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

4 000 pengomen tersayang:

A.I.Z.A.T said...

Salam singgah..

menarik ye info pasal lelaki dan wanita ni..btw - dgr ceramah tu katne?

http://aizatbest.blogspot.com/

! pu3 wAnA vEenA ! said...

trima kasih...ceramah tu dekat Universiti teknologi petronas =)

ILA said...

good info...he2

ILA said...

good info.. :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen