Forever In Love **Forever In Love**: ~ cemburu ~

Friday, 15 February 2013

~ cemburu ~Assalammualaikum...(=^_^=)v

entah kenapa pulak nak buat post tentang cemburu..maybe sebab vina sendiri tengah cemburu?? atau apa?? hoho... tak tahu la...tiba-tiba ja terfikir nak tulis tentang ni...bukan apa..vina tengok cemburu ini sejenis penyakit yang suka memusnahkan...haa...musnahkan hubungan...musnahkan hidup..musnahkan pinggan mangkuk..macam-macam la..ok sudah vina merapu dah..cemburu ni sebenarnya normal..tapi cemburu jadi tak normal bila seseorang itu membiarkan cemburu dia di kuasai oleh perasaan marah..erkk faham?? hehe..cemburu kita tak boleh nak kontrol..tapi kontrol la kemarahan kita..selalunya bila kita cemburu terutama pada pasangan...kita jadi out of control...cewah..haha...sepatutnya kita tanya dulu..dengar explanation dari pasangan kita..jangan sikit-sikit keje nak putus..sayang la hubungan dah lama tapi sebab cemburu kejap ja putus. ='(

haha apa hal la ni....

selalunya masalah kecil ja.tapi kita suka nak besarkan..sedangkan sebenarnya masalah itu kita boleh selesaikan dengan cara berbincang =) sememangnya jodoh itu di tangan tuhan..tetapi kita mempunyai kuasa untuk berusaha mempertahankan perhubungan kita..jangan hanya sebelah pihak saja yang usaha,tak menjadi juga nanti,kita kena sama-sama usaha..i mean pasangan tu la..memang ada benda yang tidak membolehkan kita berterus terang sebab mungkin akan memudaratkan hubungan kita,tetapi,kita kena jujur supaya pasangan kita tak bersangka buruk atau sebagainya.

selalunya yang vina tengok,seseorang itu tahu yang pasangan dia tak suka atau cemburu apabila dia buat sesuatu itu,tapi dia suka ambil ringan..apabila lama-lama pendam..meletop jugak la satu hari =) huhu..

love make us happy,calm,safe dan banyak lagi la..dont waste it =)

ni ada vina dapat sikit panduan...ambil la kalau rasa berguna ..untuk kekalkan hubungan maybeee... =)
  • Jangan sesekali memungkiri janji
  • sentiasa jujur..kerana baik lelaki mahupun wanita tidak suka ditipu
  • beritahu atau terangkan sesuatu perkara itu dengan tepat dan jelas
  • jika pasangan  dalam masalah...sentiiasalah menggembirakan dia.
  • andai anda jujur..pasangan akan setia dengan anda 
  • Jangan terlalu mengongkong kerana pasangan juga inginkan kebebasan...
 
"Jalan terbaik ialah saling BERKOMUNIKASI"
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 000 pengomen tersayang:

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen